بهگزارش خبرنگار میراثآریا، جلال ذکایی رئیس نخستین جشنواره خوراک ملل، امروز دوشنبه 10 اردیبهشت 98، در نخستین نشست خبری این جشنواره با ارائه توضیحاتی گفت: «تمام تلاش خود را انجام میدهیم تا نخستین جشنواره خوراک ملل بهنحو بسیار مطلوب برگزار شود تا بتواند به معرفی هرچه بهتر خوراک و غذای ایرانی و بینالمللی کمک کند.»
او افزود: «بخشهای مختلفی برای نمایشگاه در نظر گرفته شده که برگزاری موسیقیهای محلی، برگزاری کارناوالهای غذایی، برپایی کارگاههای آموزشی، برگزاری نشستهای تخصصی و... از بخشهای مختلف این نمایشگاه است.»
او گفت: «نزدیکی تبادل بین فرهنگها و مشترکات فرهنگی کشورهای مختلف، نمایش و معرفی برندهای غذاهای بومی ایرانی و خارجی، معرفی برندهای مطرح غذایی و صنایع وابسته، استعدادیابی و انتخاب برترین استعدادهای آشپزی و معرفی سرآشپزهای مطرح ایرانی و بینالمللی، معرفی محصولات غذایی، سوغات محلی و رسوم اقوام مختلف ایرانی و کشورهای دیگر، تنوعبخشی به جاذبههای گردشگری کشور با تاکید بر تنوع غذایی و ذائقه گردشگران داخلی و بینالمللی و بنیانگذاری جذب توریسم از مهمترین اهداف این جشنواره است.»
این مقام مسئول ادامه داد: «ضمن اینکه معرفی تحولات غذایی و روشهای جدید سرو غذا در جهان، معرفی تکنولوژیهای جدید طبخ، معرفی شرکتهای تولیدکننده تجهیزات، معرفی تولیدکنندگان محصولات غذایی، حمایت از فرهنگ غذای ایرانی، و رواج مصرف بهینه غذا و استفاده از منابع طبیعی از دیگر اهداف برگزاری نخستین جشنواره خوراک ملل است.»
ذکایی تصریح کرد: «این جشنواره با حمایت سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، موسسه فرهنگی اکو، وزارت امور خارجه، کانون جهانگردی و اتومبیلرانی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و سایر نهادی ذیربط از 20 تا 25 مرداد 98 در محل مرکز نمایشگاهی برج میلاد تهران برگزار میشود.»
او در ادامه گفت: «در این جشنواره در کنار دهها مدل خوراک ایرانی و بینالمللی، 38 غذای ثبت ملی و 3 مدل غذای ثبت جهانی به علاقهمندان معرفی میشود و در جریان برگزاری جشنواره نیز برخی از مدلهای خوراک استانهای مختلف ثبت ملی خواهد شد.»
عبادرضا اسلامی مدیر گردشگری و صنایعدستی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی نیز در این نشست گفت: «غذا بهعنوان یک عنصر مهم فرهنگی نیز شناخته میشود و میتواند به معرفی فرهنگها، آداب و سنن جوامع مختلف کمک کند.»
او افزود: «این جشنواره فرصت مناسبی برای معرفی خوراکهای ایرانی و نیز خوراک ملل است، جذابیتهای غذای ایرانی بر هیچکس پوشیده نیست، ضمن اینکه غذا و خوراک ایرانی نقش درمانی نیز دارد.»
اسلامی گفت: «خوشبختانه بسیاری از خوراکهای ایرانی ثبت ملی شده است و امیدواریم بتوانیم در حوزه ثبت جهانی خوراک نیز موفق عمل کنیم.»
او در پایان با بیان اینکه این نخستین جشنواره خوراک ملل است خاطرنشان کرد: «امیدواریم با برگزاری شایسته این جشنواره بتوانیم به رونق گردشگری و نیز همافزایی و تقویت روابط فرهنگی بین ایران و سایر کشورها کمک کنیم و در سالهای بعد نیز شاهد برگزاری و تداوم این جشنواره در سطح گستردهتری باشیم.»
انتهای پیام/